ULUÇAY, ÖĞRENCİLER İLE BİRARAYA GELDİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden öğrencileri kabul etti.

Meclis Mavi Salonda gerçekleşen kabulde ilk sözü alan YDÜ Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nur Köprülü öğrencilerin ziyaret vesilesiyle önemli bilgiler edineceğine inandığını dile getirerek kabul için teşekkür etti.

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında, öğrencilerin KKTC’de bulunduğu süre içerisinde yaşadıkları tecrübelerin ülkeye katkı koyacağını söyledi.

Uluçay, üniversitelerin eğitim alanında sunmuş olduğu hizmetlerin ne kadar önemli olduğunun öğrencilerin farkında olmasını dilerken, üniversitelerin ülkeye kattığı büyük değerler olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin ülkelerine döndükten sonra KKTC  ile ilgili bilgileri ve değerlendirmeleri bulunacakları yerlerde aktaracağına inanç belirten Uluçay, amaçlarının ülkeyi ekonomik ve kalkınma yönünden arzu edilen noktaya taşımak ve siyaseten de hak ettiği yeri almasının sağlanması olduğunu belirtti.

Uluçay, bu bağlamda bakıldığında her bir öğrencinin katkısının önemli olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Başkan Uluçay, öğrencilere ülkedeki parlamenter sistemin yapısı ve Meclis’in işleyişi hakkında kısa bilgiler aktarırken, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.