ULUÇAY, KIBRIS TÜRK DİYABET DERNEĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Başkanı Caner Arca ve Derneğin Genel Sekreteri Tomris Mahirel’i kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Caner Arca, derneğin 1994 yılında kurulduğunu ve 1995’de hayır kurumu olarak ilan edildiğini söyleyerek çalışmalarının ağırlığının farkındalık üzerine eğitim çalışmaları olduğunu söyledi.

Toplumda diyabet konusunda yeterince bilinç olmadığını söyleyen Arca, devletin bu anlamda eğitim verecek bir kurumunun olmadığını ve bu kapsamda görevin sivil toplum örgütlerine düştünü ifade etti.

Arca: “Ayaklarımız sağlamken yürümenin önemini unutuyoruz” derken, “Yürümek güzeldir” isimli bir kampanya başlattıklarını belirtti.

Kampanyaya Devlet yöneticilerinin, Sivil Toplum Örgütleri ve toplumun ileri gelenlerinin katkısını beklediklerini ifade eden Arca, bu bağlamda yürüyüşün önemini belirten resim çizmesini istediklerini ve bu resimlerin sergileneceğini söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında önemli Derneğin önemli bir misyonu üstlendiğine işaret ederek derneğin yaptığı çalışmalarla aslında topluma bir nevi egzersiz yaptırdığına vurgu yaptı.

Uluçay, diyabetli olsun ya da olmasın yürümenin öneminin herkes tarafından çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek bunu yaşam boyu bir alışkanlık haline getirmek gerektiğini ifade etti.

Derneğin yıllarca verdiği mücadelenin takdire şayan bir mücadele olduğunun altını çizen Uluçay, dernek üyelerini kutladı.

Kendilerine düşen görevin bu güzel çalışmaları desteklemek olduğunu belirten Uluçay, kampanya da bu kapsamda destek vereceklerimi belirtti.