HUKUK, SİYASİ İŞLER VE DIŞİLİŞKİLER KOMİTESİ TOPLANDI

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, CTP Milletvekili Komite Başkanı Doğuş Derya Başkanlığında, bugün saat 10:00’da toplandı. 

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, gündeminde bulunan, “Elektronik Haberleşme (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Ateşli Silahlar (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, ilk olarak “Elektronik Haberleşme (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü ve oybirliği ile onayladı. 

“Elektronik Haberleşme (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın Genel Gerekçesi:

6/2012 sayılı Elektronik Haberleşme Yasası’nda yapılan değişiklikle, talep edilmeyen haberleşmeye ilişkin usul ve esasların belirlenmesi ile ticari elektronik iletilerin gönderilmesinin kötüye kullanılması ve /veya suistimal edilmesinin önüne geçilmesi ayrıca tüketicilerin bu nedenlerle yaşadığı sıkıntıları önleyici kuralların belirlenmesi ve cezai kuralların belirlenmesi amaçlanmıştır. 

Komite, daha sonra “Ateşli Silahlar (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın genel görüşmesini gerçekleştirdi ve komite toplantısına davetli olarak katılan konukları dinledi.

Komite, Yasa Tasarısı ile ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantısında ele almaya devam edecek.

Komite toplantısına davetli olarak, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve KKTC Atıcılık Federasyonu’ndan yetkililer katılarak konu ile ilgili görüş ve önerilerini bildirdiler.

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplantısına, CTP Milletvekili Komite Başkanı Doğuş Derya, UBP Milletvekili Komite Başkan Vekili İzlem Gürçağ Altuğra, CTP Milletvekili Asım Akansoy, HP Milletvekili Jale Refik Rogers, HP Milletvekili Erek Çağatay ve UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu katıldı.