ULUÇAY, KAMU SEN HEYETİNİ ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, 44.kuruluş yıldönümünü kutlayan Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nı (Kamu Sen) kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Kamu Sen Genel Başkanı Metin Atan, 44 yılda sendikanın önemli mücadeleler verdiğini anımsatarak şu anki kurumsal yapısıyla hizmete devam ettiğini söyledi.

Atan, sendikanın bugüne değin siyaset, ekonomi, çevre, kamu düzeni başta olmak üzere bir çok görüşünü ortaya koyduğunu ifade ederek bazı konu başlıkları ile ilgili ayrıca komiteleri olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında sendikanın 44.yılını kutlarken, ülkenin kurumsallaşması ve geleceğe dönük çalışmalarında sendikalar başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin ortaya koymuş olduğu çabaları çok önemli bulduklarını ifade etti.

Kamu Sen’in de bu bağlamda 44 yıldır yapmış olduğu çalışmaların başta kamu yönetimi olmak üzere bir çok konuda yol gösterici olduğuna işaret etti.

Sendikalar ve Sivil Toplum Örgütlerinin siyasi yaşamda çok büyük önemi olduğunu vurgulayan Uluçay, Meclisin yasama faaliyetlerinde ilgili komitelerde sivil toplumun katılımını her zaman önemsediklerinin altını çizdi.

Uluçay,sendikaların bu paylaşımının ülke demokrasisinin gelişmesi ve ülkenin daha da ileriye gitmesine katkı sağladığını söyledi.