ULUÇAY, MEHMETÇİK ÇOCUK BELEDİYESİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Mehmetçik’te bir süre önce oluşturulan  Çocuk Belediyesi’nden oluşan heyeti kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde ilk sözü alan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Çocuk Belediyesi’nin ülkede bir ilk olduğunu belirterek, yetkili organlarının olduğunu ve Belediye Meclisi’inde de temsiliyetleri olduğunu ifade etti.

Amacın, yönetime çocukları da katarak onların fikirlerini de almak olduğunu söyleyen Sarıçizmeli, çocuklarının kendi ürettikleri projeleri hayat geçirmelerinin özgüvenlerini arttırdığını ve ülkelerine olan aidiyeti de yükselttiğini belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında yerel yönetimlerin önemine vurgu yaparak, insanların günlük sorunlarını çözen idareler olduğunu söyledi.

Oluşturulan Çocuk Belediyesi’nin bugün ve gelecek için önemli bir ışık tutacağına inanç belirten Uluçay, bugünden yerel yönetimlerin işleyişini bilmenin gençler için çok değerli olduğunu belirtti.

Uluçay: “Gelecekte yerel yönetimlerin sorunlarını çözebilme adına çok daha etkin olacaklarını düşünüyorum.Bildiğiniz gibi 23 Nisan’larda sembolik olarak makamları çocuklara devrediyoruz. Ancak bu oluşum sembolik değil, fiilen hayata geçmiştir.” dedi.

Mehmetçik Çocuk Belediyesi heyeti daha sonra Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul Salonunu da gezerek Meclisin işleyişi hakkında bilgi aldı.