ULUÇAY KIRGIZİSTAN ESKİ MECLİS BAŞKANI TURSUNBEKOV'U KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları nedeniyle KKTC’de bulunan Kırgızıstan eski Meclis Başkanı Chynybai Tursunbekov'u kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde ilk sözü alan Tursunbekov, Kıbrıs Türkleri için güzel ve anlamlı günlerin olduğu bir zamanda KKTC’de bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, tatlı ve acı günlerde birarada olmanın kardeşliğin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında Tursunbekov’u bu anlamlı günde ülkede görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Uluçay, dost ülke Kırgızistan’ın her zaman KKTC’nin yanında olduğunu bildiklerini vurgulayarak, çeşitli vesilelerle Kırgızistan Meclis Başkanı ile de yakın temasları olduğunu söyledi.

Geçmiş dönemlerde de Kırgızistan’dan Milletvekillerinin KKTC’ yi ziyaret ettiğini anımsatan Uluçay, bu vesileyle her zaman Kıbrıs Türkünün yanında olunmasına olanak sağlayan Kırgızistan’ın yöneticilerine de teşekkür etti.

Kabul sırasında Tursunbekov, kendisi tarafından derlenen ve içerisinde KKTC’nin de bulunduğu Türk dünyasına mensup şair ve yazarlarının en önemli eserlerinin toplandığı kitabı takdim etti.

Kabulde Meclis Özel Kalem Müdürü Çağlar Gulamkadir  ile Meclis Basın, Dışilişkiler ve Protokol Müdürü Yasa Yeşilada da hazır bulundu.