OMBUDSMAN RAPORUNU ULUÇAY'A SUNDU

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, Ocak-Haziran 2019 tarihlerini kapsayan 29.dönem raporunu Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’a sundu.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Dizdarlı, raporun; çalışma yöntemi, başvurların türü, miktarı , sonuçlanmaları ve kaç tanesinin uzlaşı ile sonuçlandığına dair bilgiler içerdiğini söyleyerek görevde bulunduğu 4 yıl içerisinde 4 hükümet ile çalışıldığını anımsattı.

Dizdarlı, bu durumun raporların sonuçlandırılmasında zaman zaman sorun yaşattığını ancak aynı azimle görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında Ombudsman kurumunun öneminin artık herkes tarafından çok iyi bilindiğine işaret ederek, kamu yönetiminin daha etkin ve verimli hale gelmesi için Ombudsman kurumun faaliyetlerinin yasal altyapıların karşılanması yönünde çalışmalara ışık tuttuğu gibi ülke yöneticilerine de çalışmalarında katkı sağladığını söyledi.

Daha sağlıklı bir kamu yönetimine ulaşabilmek için üzerinde kafa yorulması gereken süreçlerden geçildiğini anımsatan Uluçay, kısa süreli hükümetlerin zaman ve bazı işlerin sürekliliği açısından kayıplara yol açtığını belirtti.

Uluçay: “Ülke olarak daha iyiye ulaşabilmek için devlet olarak bazı politikaların kalıcı olmasının sağlanması bizim elimizdedir” diyerek bunun devamlılığın getirilmesi ile hükümet değişiklikleri ile yaşanan kaybın en aza indirilebileceğini ifade etti.

Uluçay, Dizdarlı ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.