HUKUK, SİYASİ İŞLER VE DIŞİLİŞKİLER KOMİTESİ TOPLANDI

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, UBP Milletvekili Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu Başkanlığında, bugün saat 10:00’da toplandı.

Komite, gündeminde bulunan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sahil Güvenlik Alanında Destek ve İşbirliği Protokolü (Onay) Yasa Tasarısı’nı madde madde görüştü ve oy birliği ile kabul etti. III. okunuşunu da tamamladı.

Komite daha sonra, Barış Harekâtından Önce Yabancılardan Sözleşme ile Satın Alınan Taşınmaz Malların Kaydını Düzenleyen (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni (Öneri Sahipleri: UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, UBP İskele Milletvekili Yasemi Öztürk, HP Girne Milletvekili Erek Çağatay, HP Güzelyurt Milletvekili Hasan Büyükoğlu), Barış Harekâtından Önce Yabancılardan Sözleşme ile Satın Alınan Taşınmaz Malların Kaydını Düzenleyen (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı ve Ceza (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni (Öneri Sahipleri: CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, CTP Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar İncirli ve CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe) görüştü ve Cuma günü yine ele almaya karar verdi ve 1962 Zorla Mal İktisabı (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel görüşmesine devam etmektedir.

Komite toplantısına, davetliler ve görevliler katılarak görüşlerini ifade etti.

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu Başkanlığı’ndaki toplantıya, Başkan Vekili CTP Milletvekili Doğuş Derya, UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, UBP Milletvekili Yasemi Öztürk, CTP Milletvekili Asım Akansoy, HP Milletvekili Hasan Büyükoğlu, HP Milletvekili Erek Çağatay ve CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe katıldı.